Banner-Bulgari1

Зміни вимог до документів на шопінг-візу та будь-який польський шенген. Введено 15.10.2014р. – діють з 01.11.2014р.

stop

Багато хто вже встиг скористатись найпростішим способом, котрий дозволяв подорожувати Європою – це виготовленням шопінг-візи, яка була і залишається шенгенською візою. Про це я описував в статтях: 5 кроків на зустріч Шенгенській зоні або як відкрити шопінг-візу, Друга шопінг-віза (нюанси). Проте (як стверджує польська сторона), згідно міжнародних правил, вони мають право вимагати в українського населення, що хоче отримати візу, більший перелік документів (це стосується не лише шопінг-візи, а й будь-якої шенгенської візи, що відкривають поляки). Тому з 15 жовтня 2014 року, до вже знайомого нам переліку документів (тут), додаються ще:

  1. Документи, що підтверджують вид діяльності, наявність фінансових коштів/зв’язків з Україною:

а) Для найманих працівників: довідка з місця роботи, в якій зазначено посаду, трудовий стаж, термін відпустки та заробітню плату працівника за останні 6 місяців, а також: інформацію про реєстрацію і контактні дані підприємства, ім’я, прізвище та посаду особи, яка її видала.
б) Для приватних підприємців: оригінал і копія реєстраційних документів підприємства, виданих місцевими органами влади або остання податкова декларація
в) Для осіб, які не працюють: витяг з банківського рахунку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці або письмова, підписана декларація, яка відображає фінансову ситуацію подорожуючої особи.
г) Для пенсіонерів: документ, який підтверджує отримування пенсії.
д) Для учнів та студентів:довідка з навчального закладу,  в якій зазначено період вільний від занять учня або студента.
е) У деяких випадках: документ, який підтверджує право власності (на землю, будинок, автомобіль або в окремих випадках інше майно) або остання податкова декларація (у випадку осіб, які подорожують вперше).

  1. Документи, що підтверджує наявність фінансових засобів для покриття витрат пов’язаних з подорожжю до країн зони Шенген:

а) Спонсорування: гарантійний лист від спонсора або третьої сторони в Україні, який повинен містити інформацію про те, що третя сторона має достатні фінансові засоби для спонсорства.
або
б) Підтвердження наявності власних фінансових коштів:
– витяг з банківського рахунку, який містить перелік банківських операцій за останні три місяці;
або
– оригінал та копія дорожних чеків, виданих на прізвище особи, яка подає документи на візу;
або
– письмова, підписана декларація, що відображає фінансове положення подорожуючої особи.

  1. Документи, що підтверджують проживання:

– Гарантійний лист приймаючої сторони
або
– Бронювання готелю або інший документ, підтверджуючий проживання.

Отже, як бачимо, новий перелік документів, ускладнив процедуру отримання шенгенської візи та створив більше запитань ніж відповідей. Наприклад, на яку суму має бути виписка з банку, яка має бути мінімальна заробітна плата, за який період? У візовому центрі кажуть, що головне, щоб в довідці з роботи була присутня фраза, що за заявником на період відпустки зберігається посадовий оклад та робоче місце. Поки що, навіть вони не можуть сказати конкретних та чітких відповідей, постійно повторюють фразу, що необхідно слідкувати за новинами на сайті візового центру або Генерального Консульства Польщі.

Відповідно, у візовому центрі, продовжили термін подачі по старим правилам до 31 жовтня 2014 року включно. А вже з 1 листопада 2014 року, ми усі будемо подавати на польський шенген по-новому. Як це буде? Чи спростять нам цю процедуру? Чи замінять якісь документи? Поки це не відомо, поживемо – побачимо! Єдине, що можу сказати – якщо всі нововведення наберуть чинності – самостійно відкрити візу буде ой як не легко… Чекаємо результати та новини вже у найближчих статтях!

Вітаю усіх хто, завдяки нашому сайту, має на руках діючу «мультивізу» або хто ще попадає в число тих, хто встигає подати документи по старим правилам до 31 жовтня 😉 .

Подорожуймо, адже ми цього варті!

Щоб не пропустити найсвіжішу інформацію по даній темі і не тільки – введіть Вашу e-mail адресу:

Поділіться з друзями

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal

Зміни вимог до документів на шопінг-візу та будь-який польський шенген. Введено 15.10.2014р. – діють з 01.11.2014р.: 16 коментарів

  1. чи обовязково заіжджати в польшу, якщо по шопінгвізі іхати до Німеччини прямим рейсом,?

    • Вас можуть не пустити в Німеччину по першій шопінг візі або якщо у Вас немає підтвердження мети перебування у Німеччині та ін. Але шопінг-віза – це шенгенська віза, якщо все добре – проблем не має бути

  2. Якщо шопінгвіза була готова ще до нововведень, то чи обовязково бронювати готель і виписка з банку і т д,,?

  3. Якщо людина зробила шопінгвізу раніше нововведень, то виникає питання , чи обовязково бронювати готель и т д

  4. Всім привіт!
    Кілька днів тому подавала документи у Візовий центр – за новими вимогами.
    Подавала документи як ПП – принесла оригінал і копію договору про надання послуг (оригінал навіть попросили показати), виписку ПП і свідоцтво платника податку (на сайті вказано, що копія виписки/свідоцтва має бути завірена держ органом, але не сказано яким саме, тому я завіряла у приватного нотауріуса – жодних зауважень не робили).
    Стосовно фінансового забезпечення, то була виписка з банку, але на самому сайті вказано, що можна просто написати про наявність фінансових гарантій.
    І тепер найцікавіше – бронювання готелю. Я відповіла, що не впевнена, чи залишатимусь там більше, ніж один день. Тому мені (увага!) дали бланк, де пропросили вказати, в кого саме я збираюсь ночувати на випадок, якщо залишусь довше. На бланку необхідно вказати наступну інформацію – адресу примаючої сторони: вул, буд, (я прописала адресу готелю), місто, район (повіт), область (воєводство), поштовий індекс, назва закладу/ім”я і прізвище особи, а також телефон. Всю необхідну інформацію бажано підготувати заздалегідь (так як у Візовому центрі доступу до інтернету немає і мобільні тел просять вимкнути).
    Чи всього вище переліченого достатньо для отримання візи – я ще не знаю, результати будуть згодом 🙂
    Сподіваюсь, моя інформація комусь стане в пригоді!
    Успіхів всім!

  5. п. Василь. хочу запитати як закрилось питання при здачі документів із бронюванням готелю. чи робили 50% передоплату чи просто вказували любий готель чи інше?

    • Всім привіт! Кілька днів тому подавала документи у Візовий центр – за новими вимогами. Подавала документи як ПП – принесла оригінал і копію договору про надання послуг (оригінал навіть попросили показати), виписку ПП і свідоцтво платника податку (на сайті вказано, що копія виписки/свідоцтва має бути завірена держ органом, але не сказано яким саме, тому я завіряла у приватного нотауріуса – жодних зауважень не робили). Стосовно фінансового забезпечення, то була виписка з банку, але на самому сайті вказано, що можна просто написати про наявність фінансових гарантій. І тепер найцікавіше – бронювання готелю. Я відповіла, що не впевнена, чи залишатимусь там більше, ніж один день. Тому мені (увага!) дали бланк, де пропросили вказати, в кого саме я збираюсь ночувати на випадок, якщо залишусь довше. На бланку необхідно вказати наступну інформацію – адресу примаючої сторони: вул, буд, (я прописала адресу готелю), місто, район (повіт), область (воєводство), поштовий індекс, назва закладу/ім”я і прізвище особи, а також телефон. Всю необхідну інформацію бажано підготувати заздалегідь (так як у Візовому центрі доступу до інтернету немає і мобільні тел просять вимкнути). Чи всього вище переліченого достатньо для отримання візи – я ще не знаю, результати будуть згодом Сподіваюсь, моя інформація комусь стане в пригоді! Успіхів всім!

  6. записані на 14 листопада, 7 листопада телефонував і зясовував щодо додаткових документів на закупову візу. Відповіли:
    – довідка з місця роботи обовязкова
    – якщо в довідці з роботи вказана зарплата, довідки з банку не потрібно
    – щодо проживання – у візовому центрі заповнюється декларація, де вказується адреса реально існуючого готелю в Польщі, жодних проплат авансом за готель не потрібно.
    14-го відпишу результати візиту

    • сьогодні, 11.11.2014., зареєструвалася на подачу шопінг візи, цікаво, що коли запиталася за проживання, мені повідомили, що потрібна передплата, як мінімум 50 %, але який мін термін проживання не сказали.

      Велике прохання до всіх хто подав та отримав вже візу, розповісти, як саме потрібно оформити проживання.

    • п. Василь, як закінчиласьваша здача документів: цікавить питання щодо бронювання готеля для проживання. Чи обійшлось заповненням декларації чи якогось іншого документа в візовому центрі.

  7.  Завдяки інфо сайту з легкістю отримав перше шопінг візу, за що дякую організатору.На даний час, допоможіть впевнитись на рахунок новогопакету документів, адже 27 жовтня у мене – день подання документів на другу шопінг візу в візовому центрі. Оператори кол-центру вчора по-різному пояснили ситуацію, отож, до 1 листопада я ще здаю спрщений пакет документів??? Заздалегіть дякую

  8. Круто. От вам і шопінг-віза за спрощеною системою.
    Та я тепер з принципу шенгенку саме в польському консульстві не робитиму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *